Am primit un DJI Osmo in teste de la F64. L-am avut pe mana timp de o saptamana, in care m-am jucat cu el si am observat ce poate sa faca. Nu va asteptati ca acesta sa fie un review foarte tehnic, iar asta din doua motive: 1. nu este stilul meu 2. prefer sa vorbesc din alta perspectiva si sa ii las pe cei avizati sa va dea toate detaliile tehnice.

DSC_0050 copy DSC_0050 copy

El este micutul Osmo. Ok, va voi da cateva detalii tehnice. DJI Osmo este o camera video atasata unui sistem de stabilizare pe trei axe. Pe romaneste? E o camera video cu ajutorul careia poti filma panoramari si miscari fara acel “shake” foarte urat. El filmeaza 4k. Toate setarile se fac din aplicatia DJI Go de pe smartphone, aplicatie disponibila si pe Android si pe iOS.

DSC_0056 copy DSC_0056 copy

Prima data cand am pus mana pe Osmo am ramas usor nedumerita. Nu stiam cum functioneaza, cum sa prind telefonul, cum il deschid, cum inregistrez, nimic. Si a durat pana i-am dat de cap. Dupa ce am reusit sa inteleg cum functioneaza sistemul, de acolo totul a fost mai simplu.

DSC_0054 copy DSC_0054 copy DSC_0053 copy DSC_0053 copy DSC_0055 copy DSC_0055 copy DSC_0051 copy DSC_0051 copy

Recunosc ca cel mai dificil a fost sa inteleg cum prind telefonul in suport. Am invartit suportul ala in o mie si una de feluri. Si stiu ca puteam foarte bine sa ma uit pe internet, dar scopul meu a fost sa ma descurc eu cu el, fara ajutorul nimanui. Nici acum nu sunt sigura ca i-am dat de cap corect.

De acolo a urmat aventura cu aplicatia. Cum conectezi telefonul la Osmo, cum filmezi, unde se salveaza filmarea? Telefonul si DJI Osmo se conecteaza prin Bluetooth. Toate setarile de expunere, focus, ISO samd. se fac din aplicatie. Pentru a filma, aveti acel buton cu un punct rosu pe el, iar pentru a face poze aveti butonul simplu negru. In capul rotund al camerei veti gasi ascuns un slot de MicroSD. Va avertizez ca daca aveti unghii lungi, veti avea ceva mai greu acces la el. Cardul si filmarile se sterg tot din aplicatie.

Mai departe nu ramane decat sa va jucati voi cu sistemul pe trei axe si sa descoperiti ce filmari puteti obtine. Puteti bloca toate cele 3 axe, doar 2, una singura, in asa fel incat sa obtineti diverse efecte si miscari, cat mai pe placul vostru. Din acest punct consider ca totul tine de creativitatea fiecaruia.

Concluzia?

Este o camera super buna, la un pret accesibil fata de competitorii sai. Pe mine ca beauty si fashion vlogger ma ajuta sa filmez clipuri cu tinute, ma ajuta sa obtin niste panoramari superbe pentru tutorialele de make-up, mai ales ca sunt o persoana care apeleaza la prieteni pentru ajutor si inca nu imi permit o echipa de filmare profesionala.

Am sa va las aici si un review detaliat din punct de vedere tehnic, deoarece aceasta a fost parerea unei femei care a pus pentru prima data mana pe un DJI Osmo.

Love,

Laura