In mintea mea uneori cuprinsa de romantism si povesti cu Fat-Frumos, imi imaginez ca barbatul meu imi va adora parfumul, va considera ca face parte din mine. Il va iubi asa cum imi iubeste parul, ochii, zambetul si sa ma priveasca dimineata. Se va bucura cand imi va mirosi parfumul pe perna lui si va avea impresia ca sunt langa el desi eu sunt departe. Il va adulmeca pe strada sau in metrou si se va intoarce cuprins de fericire crezand ca eu sunt in spatele lui. Ma va tine strans in bratele lui si se va pierde in mireasma parfumului, oprind timpul in loc.

 

Dar sunt momente in care natura mea aventuroasa si curioasa nu se poate abtine de la a incerca de fiecare data un parfum nou, desi stiu foarte bine ca un singur parfum este suficient ca sa ma multumeasca. Si de aici si intrebarea: este sau nu bine sa avem un singur parfum?

 

Parerile ar fi impartite. Daca o privesti din perspectiva descrisa mai sus si te arunci voluntar in acea imagine frumoasa, cu siguranta iti doresti sa ai un singur parfum pe care sa il folosesti mereu, sa fie semnatura ta.

 

Pe de alta parte, noi femeile suntem complexe. Avem diferite stari. Astazi putem fi jucause, maine serioase. Uneori suntem mai dure, alteori mai blande. Avem zile in care ne simtim increzatoare, altele in care ne indoim de fortele cu care am fost inzestrate. Pentru toate aceste momente cred ca exista un parfum, un miros, o simtire, care reuseste sa le accentueze. Sau?

 

Dupa ani de intrebari si dileme, am ajuns la concluzia ca femeia pe cat de complexa este ca trairi, poate fi descrisa uneori si intr-un singur… miros. De aceea optez pentru a avea un parfum care sa fie semnatura mea, care sa anunte intrarea mea intr-o camera sau care sa lase o amintire frumoasa in urma. Pentru mine cu siguranta acel parfum este Thierry Mugler Angel, un parfum cu un miros puternic, dar fin. Impunator, dar elegant. Dulce, dar totusi rece.

 

Atunci cand ne alegem un parfum, trebuie sa ne gandim la personalitatea noastra si sa alegem un miros care sa o reprezinte cat mai bine. Pe piata gasim o paleta vasta de la fructat, floral, dulce si intepator. Dar in alegera unui parfum luam mai multe aspecte in calcul:

  • Calitatea
  • Rezistenta
  • Pret

 

Eu chiar va indrum sa respectati toate aceste aspecte pentru alegerea parfumului vostru preferat, care sa va reprezinte.

Deobicei parfumurile florale sunt mai subtile si au o rezistenta mai mica, pe cand cele dulci sunt puternice si foarte rezistente. De asemenea rezistenta lor este data si de categoria din care fac parte: Apa de toaleta, apa de parfum sau apa de colonie, apa de toaleta fiind cea mai slaba si apa de colonie cea mai puternica.

Calitatea este data de ingredientele folosite si modul lor de obtinere. Daca doriti sa va interesati mai mult despre cum sunt facute parfumurile, ce ingrediente contin si cat de calitatve sunt, un site foarte bun si bogat in informatii este Fragrantica.

In general, in magazinele de beauty, parfumurile varianza intre 300 – 500 lei sticla de 50 ml. Thierry Mugler de exemplu este undeva pe la aproape 500 lei. De aceea incerc sa il achizitionez de pe internet sau imi rog prietenii sa imi ia si mie o sticla din Duty Free. Ultima data am gasit un pret super avantajos in Duty Free-ul din Grecia si mi-am facut stocul pe cateva luni.

 

Toate acestea fiind spuse, va urez bafta in gasirea parfumului care sa va reprezinte fiecare stare in parte…

Love,

Laura