Astazi m-am gandit sa vorbim despre un subiect putin mai controversat si anume, alcoolul. De curand am participat la o campanie numita DrinkIQ, ce presupune consumul responsabil de alcool.


Mai exact, in zilele noastre este conceputa putin gresit ideea de a consuma alcool. Lumea considera ca trebuie neaparat sa bei in cantitati industriale, sa te imbeti, eventual sa ti se faca rau, ceea ce este total gresit! Trebuie sa avem o limita si sa ne bucuram de consumul responsabil de alcool. Multitudinea de bauturi de pe piata, au diverse arome ce trebuie savurate cu placere si cu masura. De asemenea, alcoolul ne poate da un mood placut daca este consumat cu  masura.


O alta problema des intalnita de mine este mentalitatea asupra femeilor ce consuma in mod responsabil alcool. Automat daca esti femeie si mai ales mamica, este interzis sa te atingi de orice fel de alcool. Poate iesi in oras, poate esti la ziua cuiva, poate esti la o nunta, bauturile alcoolice sunt peste tot in jurul nostru, nu le putem exclude din viata noastra. Si nici nu ar trebui! Chiar daca esti femeie sau mamica, ai dreptul sa consumi alcool in cantitati rezonabile, care sa te faca sa te simti placut, sa savurezi paharul cu bautura preferata intre fete sau la o cina romantica.


Consider ca ne putem schimba mentalitatea in ceea ce priveste alcoolul si sa devenim mult mai responsabil in ceea ce priveste consumul acestuia. De aceea pe site-ul www.drinkiq.com, veti gasi chiar si un calculator unde puteti introduce cantitatea de bautura consumata, tipul acesteia, varsta si sexul, pentru a afla in cate ore dispare alcoolul din sange. Mi se pare super smart sa abordam astfel aceasta situatie, pentru a lupta impotriva efectelor daunatoare ale alcoolului si a ne putea bucura pe masura de consumarea acestuia.

Sper ca ati inteles cam despre ce este vorba in aceasta campanie, DrinkIQ, si ca veti privi altfel consumul responsabil de alcool!

Pupici,

Laura