Cosmeticele organice si cuvantul “organic” sau “bio” este tot mai prezent. Sunt o persoana careia ii place sa testeze produse, de aceea si am devenit beauty blogger si de multe ori imi scrieti si ma intrebati ce parere am despre produsele organice. Ei bine, astazi despre asta vorbim.

In primul rand sa clarificam ce inseamna “organic”. Produsele cosmetice organice pot fi determinate dupa ingrediente. Acestea de obicei sunt mai putine sau simple, provenind din plante, uleiuri si unturi naturale. Si mai mult, plantele din care provin ingredientele trebuie sa fie crescute fara pesticide, fertilizatori, etc.

Desigur definitia acestor doi termeni “bio”/ “organic” este mult mai ampla dar nu despre definitii vreau sa vorbim ci despre beneficiile acestor produse.

Cred ca cel mai mare beneficiu in folosirea cosmeticelor organice il au cei cu pielea sensibila. Acestea nu prea contin iritanti si sunt mai delicate cu pielea. Desigur, asta nu inseamna ca nu exista ingrediente naturale care pot irita pielea. De aceea este extrem de important sa cititi mereu eticheta.

De obicei rutina de ingrijire cu produse organice inseamna simplitate. Produse simple, in general foarte hidratante, care contin antioxidanti si nutrienti. Acestea practic ajuta pielea sa isi faca singura treaba, dar nu o imping de la spate sau nu ii dau acel boost ca produsele sintetice, unde ingredientele active pot fi foarte bine izolate.

Desigur, trebuie mentionat ca uneori produsele organice pot avea costuri ridicate, tocmai datorita felului in care sunt crescute plantele si desigur a modalitatii de productie care de obicei este mai costisitor pentru acestea.

Daca voi considerati ca acest tip de rutina de ingrijire este pentru voi, va incurajati sa o faceti. Eu cred in echilibru si in general incurajez ca in rutina fiecaruia sa exista macar un produs organic, chiar daca sunteti ca mine si folositi si astfel de truse de machiaj . Daca doriti sa incercati, gasiti cateva cosmetice organice aici.

 

Your Internet Best Friend