Hello!

Today I want to talk about some mistakes that most of us do without even realizing it, while harming our skin.

1. Squeezing pimples

It is one of the biggest mistakes you can make! It is wrong to squeeze your pimples or blackheads / whiteheads. You can cause an infection and in 90% of the cases you get those nasty marks. It is best to turn to a dermatologist for a treatment. There the doctor will apply an anesthetic gel, will work with sanitized utensils in a sterile environment, he will apply an antibiotic afterwards and the risks will be greatly reduced.

2. Exfoliation excess

We know it is good to exfoliate the skin to get rid of dead cells and stimulate collagen production, etc. But we have a tendency to peel off our skin to often. Exfoliate up to 2 times a week, you can use either a scrub or a chemical exfoliant.

3. Too much washing

Often we forget that our skin is a very sensitive organ. We wash our skin and body with products full of sulfates and cleaning agents which completely change the natural pH of the skin and strip our skin of natural oils. My recommendation is to look for a gentle cleansing gel that promises to moisturize the skin, to cleanse it without drying it out.

4. Using the same products all year round

Every season, our skin needs different care. Look at a little guide!

Winter: The focus is on products that moisturise and nourish the skin.

Spring: After a “dry” winter, we should thoroughly clean our pores and exfoliate the skin.

Summer: Our number 1 should be the sun. Use products that protect your skin from the harmful rays.

Autumn: Again we exfoliate to remove that annoying layer of sun-damaged skin from the summer.

5. Thuging the skin under the eyes

The skin under the eyes is the most sensitive. The most common mistake made today is thuging on it. It is best tobe careful when applying the eye cream or concealer.

These are the major mistakes made by us and I’m sure you recognize a few.

Do not forget the lipstick!

Laura

Salutare!

Azi vorbim despre cateva greseli pe care majoritatea dintre noi le facem chiar fara sa ne dam seama si in mod neintentionat ne agasam tenului.

1. Stoarcerea cosurilor/punctelor

Este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face! Nu este bine sa iti storci cosurile sau puncte negre/albe de una singura. Poti cauza infectii si in 90% din cazuri ramai cu semne urate. Cel mai bine este sa apelezi la un dermatolog pentru o extractie. Acolo it av aplica un gel anestezic, va lucra cu ustensile dezinfectate intr-un mediu steril, iti va aplica un antibiotic dupa si riscurile vor fi cu mult reduse.

2. Exfolierea in exces

Stim ca este bine sa ne exfoliem fata pentru a scapa de celulele moarte, pentru a stimula producerea de colagen, etc. Dar avem tendinta de a o exfolia in exces. Cel mai sanatos este sa folositi un exfoliant de maxim 2 ori pe saptamana, puteti folosi fie un scrub fie un exfoliant chimic.

3. Spalatul in exces

De cele mai multe ori uitam ca pielea noastra este un organ foarte sensibil. Ne spalam tenul si corpul cu produse pline de sulfati si agenti de curatare care schimba complet ph-ul natural al pielii si o “stoarce” de orice urma de sebum. Recomandarea mea este sa va cautati un gel de curatare bland si care promite hidratarea tenului, astfel incat sa va curatati tenul fara sa il uscati.

4. Folosirea acelorasi produse tot anul

In fiecare sezon, pielea noastra are nevoie de alta atentie. Uitati un mic ghid!

Iarna: Focusul are trebui sa fie pe produse hidratante si nutritive pentru ten.

Primavara: Dupa “uscaciunea” iernii, ar trebui sa ne curatam porii in profunzime si sa exfoliem pielea.

Vara: Grija numarul 1 este soarele si sa folosim produse care sa ne protejeze pielea de razele nocive.

Toamna: Din nou crestem gradul de exfoliere pentru a indeparta stratul agasat de soare pe timpul verii.

5. Tragem de pielea de sub ochi

Pielea de sub ochi este cea mai sensibila si se rideaza cel mai usor. Cea mai des facuta greseala este agasarea acestei zone prin miscari dure sau apasarea ei puternica. Cel mai bine este sa umblati cu grija si cu finete cand aplicati crema de ochi sau corectorul.

Cam acestea sunt marile greseli facute de noi si sunt sigura ca si voi recunoasteti cateva.

Nu uitati de ruj!

Laura