Hello, hello dragelor!
De cate ori nu ne-am uitat acasa portfardul cu produse cand mergeam la o prietena, in vacanta sau chiar ne-am oferit noi sa imprumutam prietenelor produsele noastre? Azi va dau cateva informatii legate de ce anume ar trebui sa pastram numai pentru noi, si nu din rautate ci din conditii de igiena.

 

Pensulele de make-up

Ce se poate intampla daca atunci cand te pregatesti cu prietenele impartiti si pensulele de machiaj? Foarte simplu: poti lua o infectie. Pe pielea fiecaruia stau zeci de mii de bacterii, iar pensulele sunt un mediu nemaipomenit pentru ele. Imprumutand pensule una de la alta, puteti face schimb si de bacterii ce iti pot contamina produsele. Cel mai bine este ca fiecare sa aiba pensula ei sau macar sa le dezinfectati inainte de a face schimb.

 

Cremele in borcan

Orice produs vine ambalat intr-un borcan, ar fi bine sa il folosesti doar tu. Nu este tocmai igienic ca toata lumea sa isi “inmoaie” degetele in produsul tau, ca apoi tu sa-l aplici pe fata sau corp.

 

Produse de machiaj pentru ochi

Mascara, creion sau tus sunt facute sa fie folosite de o singura persoana. Daca tii neaparat sa le imparti cu prietena ta, ascute inainte creionul sau sterge bine de tot pensula de tus sau mascara inainte (si dupa) ca prietena ta sa-l foloseasca.

 

Produse pentru buze

Rujuri, balsamuri de buze, creion de buze, gloss, toate aceste produse pot pastra bacterii. Cu “ajutorul” lor poti lua o raceala sau chiar un herpes neplacut.

 

Lama de ras

Aici nu este de joaca, poti risca sa iei diferite boli ce se transmit prin sange, printr-o simpla taietura. Acest produs este unul foarte intim si trebuie folosit numai si numai de tine.

 

Sper sa va ajute acest articol si sa intelegeti ca nu sunteti prietene rele doar pentru ca tineti sa aveti o igiena riguroasa si sa va proyejati.

 

 

Va pup,

 

Laura