La inceputul lunii august am fost intr-o noua aventura: Lisabona, Portugalia. Am plecat un grup de 7 prieteni si am stat toti intr-un apartament cu 5 camere superb, situat in centrul Lisabonei.

Noi am ajuns acolo seara tarziu. Din prima seara am realizat ca va fi o vacanta senzationala si ca acest oras are o energie aparte! Ne-am lasat bagajele in apartament si am plecat in Bairro Alto. Nici nu am cuvinte sa va descriu cat de frumos este. Un fel de Centrul Vechi, pliiin de baruri mici, iar strazile erau pline de oameni cu bauturi in mana care stateau de vorba, dansau, socializau si se simteau foarte bine. Toata lumea era extrem de prietenoasa. Din prima seara am observat cat de diferiti sunt oamenii acolo. Foarte relaxati, prietenosi, plini de viata. Am mai observat ca femeile nu pun asa mare accent pe aspectul fizic, nu sunt ca femeile din partea de Est a Europei care poarta tocuri si sunt foarte machiate peste tot. Era totusi sambata seara si ele erau foarte lejer si casual imbracate si nemachiate. Mi-a placut foarte mult relaxarea lor.

A doua zi am plecat pe strazile din Lisabona sa descoperim orasul. M-au fascinat cladirile si fatadele lor din gresie. Toate erau asa de colorate, iar la geamuri erau flori. Exact descrierea aceasta o am pentru Lisabona, un oras foarte colorat! Am fost sa vizitam Vasco da Gama , oraselul cosntruit special pentru jocurile olimpicie in doar 4 ani. Am ramas fara cuvinte acolo.

Am vizitat Cascais, un orasel la 30 km de Lisabona. Mi-a placut cat de rapid si usor am ajuns acolo. Am luat trenul 🙂 Ne-am plimbat pe jos de-alungul coastei apoi ne-am asezat la masa unde am baut cea mai tare sangria!!!

Cat am fost acolo am fost si 2 zile la plaja, am facut baie in ocean si am facut surf!!! M-am urcat pentru prima oara pe o placa de surf, ba chiar am reusit sa prid cateva valuri. Apa este extrem de rece!

De asemenea am fost si am vizitat Oceanariul unde am vazut tot felul de pesti, rechini, vidre, pinguini, caluti de mare, cam tot ce ai vrea sa vezi. Este un loc foarte aparte si daca ajungeti in Lisabona trebuie neaparat vazut, chiar nu este de ratat!

Am prins si o zi putin mai ploioasa si am fost sa vizitam Sintra si cele doua castele. Primul pe care l-am vizitat a fost castelul Maurilor. Foarte spooky, plin de pasaje secrete si pesteri, dar foarte foarte distractiv! Cel de-al doilea a fost un castel foarte frumos si colorat, castelul Pena, care arata exact ca un castel din povesti cu zane si balauri.

Am reusit sa ajungem si in cel mai vestic punct al europei, Cabo da Roca. Din pacate a fost foarte multa ceata si nu au iesit nemaipomenit pozele, dar senzatia pe care am avut-o stand acolo pe margine, uitandu-ma in largul imens… de neuitat!

Imi aduc aminte ce placut era sa ma trezesc dimineata, cum se auzea zgomotul si galagia de pe strada, toata agitatia orasului.

A fost o experienta nemaipomenita, este un oras pe care il recomand sa il treceti pe lista voastra de destinatii. Este un oras viu, cu o energie senzationala! Am avut norocoul de a fi acolo alaturi de niste oameni nemaipomeniti, care imi sunt foarte dragi si cu siguranta asta a facut experienta de zeci de ori mai frumoasa. O sa revin si cu un vlog de acolo unde veti vedea mai multe si acum am sa va las sa va uitati la pozele facute in aceasta vacanta.

Your Internet Best Friend