[drop_cap_large]D[/drop_cap_large]eja nu mai este un secret ca eu imi fac manichiura cu gel. Si o fac de ceva vreme incoace. Este mult mai comod, nu am niciodata grija ca mi-a sarit oja, unghiile sunt mai rezistente si in sfarsit pot avea si eu unghiile lungi. Acestea sunt pe scurt motivele pentru care de mai bine de un an, optez pentru gel.

 

Dar stiu ca uneori o astfel de manichiura poate fi costisitoare la un salon si cu siguranta, nu oricine si-o poate permite. De aceea m-am tot gandit daca oare aceasta poate fi o solutie si pentru acasa. Ma intreb cat de greu sau cat de usor poate fi realizata de catre cineva?

 

Mi-am intrebat prietenele si am cunoscut de-alungul timpului persoane care s-au aventurat in a incerca aceasta varianta si acasa. Desigur, la inceput nu este usor, dar cu putin exercitiu si atentie, poate fi realizata destul de simplu, iar manichiura poate arata frumos si ingrijita.  Sfaturile ce urmeaza au fost culese de prin “vecini” si am reusit sa alcatuiesc un mini “tutorial”:

 

1. Vizioneaza multe tutoriale

Primul pas este desigur sa te uiti la cat mai multe tutoriale si sa te documentezi cat mai mult. Astazi, Youtube-ul este plin de astfel de tutoriale de la cele mai simple, la cele mai complicate. Este important sa incepi cu pasi mici, sa te inarmezi cu rabdare si multa grija.

 

2. Nu pili in exces

Una din greselile majore este sa pilesti unghia naturala in exces. Fiind mai ales la inceput, pileste foarte usor si incet, pentru a te asigura ca nu iti subtiezi unghia prea mult. Chiar daca primele dati iti va lua mult mai mult sa iti faci unghiile, nu vei regreta acest lucru.

 

3. Aplica straturi subtiri

Mai ales daca nu ai facut o scoala de tehnician de unghii, este bine sa aplici straturi de gel cat mai subtiri si uniforme. Aceasta metoda am observat-o acum ceva vreme la fata care imi facea mie unghiile. Am fost curioasa si am intrebat-o de ce lucreaza asa. Mi-a spus ca este cea mai “foolproof” metoda pentru a nu ingrosa unghia prea mult. Trebuie sa incercati sa obtineti un look al unghiei cat mai natural. Gelul poate fi aplicat in strat subtire, ca o protectie pentru unghie, un strat intaritor, apoi inca un strat de subtire de culoarea deasupra si este suficient pentru o manichiura frumoasa, ingrijita si rezistenta.

 

4. Pastreaza totul cat mai simplu

 

Pentru a evita greselile, la inceput, este bine sa optezi pentru variantele cele mai simple. Cum am specificat si la punctul 3, un strat de protectie subtire la inceput este cam tot ce ai nevoie. Cu timpul, vei prinde dexteritate si vei invata mai multe.

 

5. Produse

 

Desigur, trebuie sa te gandesti si la ce ai nevoie pentru a realiza o astfel de manichiura la tine acasa. Astazi gasim pe internet zeci de kit-uri gata facute cu produsele esentiale. Dar uneori pot fi costisitoare sau pot contine mai multe produse, de cat avem defapt nevoie. De aceea va recomand sa va achizitionati doar strictul necesar:

 

– O lampa UV – aceasta m-a atras datorita designului haios 🙂

Baza

Gel transparent

Geluri colorate

Finish

Pila

Pensula

 

 

Cam acestea ar fi sa zicem “bazele” unei manichiuri cu gel acasa. Eu va recomand daca doriti sa incercati aceasta varianta, sa incepeti usor, sa studiati si sa va informati cat mai mult inainte. Incepeti cu pasi simpli, de baza, apoi cu timpul cresteti complexitatea.

 

Love,

Laura