Si am ajuns aproape la final cu testatul diferitelor metode de epilare existente. Mi-am facut curaj sa incerc epilarea cu IPL la salon. Am inceput cu picioarele. Eram foarte speriata de numeroasele povesti auzite despre epilarea la salon : “Doare groaznic”, “Nu vei rezista”, “Te ustura in ultimul hal”, “Te arde de vie”, etc. Recunosc ca nu imi formasem o imagine tocmai placuta :)) Dar am reusit sa duc misiunea pana la capat.

132721_455828757794716_1830913991_o 132721_455828757794716_1830913991_o

Salonul ales de mine a fost Nomasvello Floreasca. Echipa este foarte draguta, amabila, primitoare si mi-a placut ca au simtul umorului si reusesc sa te faca sa te relaezi complet. Desi venisem cu o tequila pregatita, nu a fost nevoie sa o folosesc. Inainte de programare am fost rugata sa-mi las parul sa creasca min 3 saptamani. Parul trebuie sa fie crescut intre 1-3 mm ca impulsul sa actioneze cum trebuie. La prima sedinta am fost pusa sa completez un chestionar cu zeci de intrebari legate de sanatatea mea, sanatatea pielii, etc. Nu-i de gluma cu ei.

Apoi am inceput sedinta. Mi-a acoperit alunitele cu un creion alb special, mi-a impartit piciorul pe zone ( ma simteam putin de parca urma sa fiu sectionata ) si a adus o punga cu gheata pe care o aplica pe zona inainte de impuls. Cred ca partea cea mai rea a fost gheata aceea rece ca… gheata. Al naibii de rece… Impulsul in sine ciupea putin, dar in nici un caz ca-n povestiile pe care le-am auzit. Pentru ambele picioare am stat aproximativ 1 ora si jumatate, un timp rezonabil as spune eu. Meanwhile mi-am baut cafeaua linistita si am citit reviste. La sfarsit cosmeticiana mi-a aplicat o crema hidratanta care avea si un efect de calmare a pielii, pentru a preveni orice posibila iritatie.

In urmatoarele 24-48 de ore am fost sfatuita sa aplic  o crema grasa dimineata si seara si (evident) sa nu-mi expun pielea la soare. Urmatoarele 14 zile nu am avut voie sa rad firul de par. Dupa cele 2 saptamani am vazut si eu rezultatele. Firele de par cadeau singure si mi-a disparut cam 40% spre 50% din par de la prima sedinta! Pe langa asta, foliculita a fost masiv redusa si parul creste mai greu, desi il rad. Acum urmeaza sa fac cea de-a doua sedinta si sunt tare tare entuziasmata sa vad ce rezultate obtin!

Tin sa specific ca nu trebuie sa va speriati sau sa fiti dezamagite daca nu obtineti fix aceleasi rezultate ca si mine din prima sedinta. Felul in care raspunde fiecare la IPL poate varia de la persoana la persoana. In teorie, in functie de culoarea pielii si culoarea firului de par, poti scapa de el intre 6-12 sedinte. In orice caz, am sa va tin la curent cu rezultatele obtinute!

Ah da, si era sa omit partea cea mai interesanta. La acest salon, Nomasvello, absolut orice zona tratata este 30 euro/sedinta. Pret unic. La un simplu calcul reiese ca per total, tratamentul este mai ieftin ca in alte parti.

Chiar, stiti ce inseamna “Nomasvello” ?

Nu uitati de ruj,

Laura