De doua saptamani am inceput un internship la Elle Romania. L-am castigat la Scoala de Beauty Blogging by L’Oreal. Defapt, pentru acest internship m-am si inscris in concurs si pot sa zic ca mi s-a indeplinit visul. Dar trebuie sa recunosc ca ma simt foarte solicitata.

La redactie stau de la 10:30 la 18:00, dar pentru a prinde loc de parcare si a scapa de aglomeratie ma duc de pe la 9:30-10:00 si plec pe la 19:30-20:00. Mi se pare mai eficient sa mai stau la birou si sa lucrez ceva decat sa pierd timpul aiurea in trafic. Cu acest program va dati seama ca nu prea mai ramane mult timp pentru filmat, editat, scris, postat, pozat tinute.

De aceea am realizat ca trebuie sa ma reorganizez cu timpul ca asa nu mai merge. Trebuie sa gasesc cateva trucuri pentru a fi cat mai productiva in scurt timp. Asta ca sa nu ajung sa clachez si sa plec undeva o luna de nebuna :))

Am stat eu asa si am copt idei si tactici si am ajuns la urmatoarele trucuri pentru a-mi face viata mai usoara in urmatoarele 4 saptamani:

 

1. Tin un calendar

Desi oricum faceam asta, nu pot sa zic ca il si verificam cu religiozitate. Ceea ce de acum incolo se va schimba. Voi trece orele pe care le petrec la Elle, evenimente, treburi “de facut” etc. Ma va ajuta sa inteleg exact ce am de facut si mai ales, sa nu ma mai incarc prea mult.

 

2. Ma apuc de ce e mai greu

Stiu ca suna oribil, dar am de gand  sa planific “proiectele” care ma incanta cel mai putin la inceputul zilei. Astfel, voi fi odihnita cand le fac, plus de asta, poate vor trece mai repede decat mi-as imagina.

 

3. Lista “to do”

Mi se pare incredibil de importanta o lista pe care sa treci TOT ce ai de facut. Dar tot. Orice. Astfel ai o imagine de ansamblu a zilei respective si stii si tu de unde sa o apuci. Plus de asta, nu exista riscul sa uiti ceva. Ah da, si va recomand sa va luati o agenduta mica super cute si draguta sau o aplicatie colorata. Sa va faca placere sa intrati in lista respectiva!

 

4. Eficienta

Aici as trece sa las Facebook si Instagram, dar din moment ce face parte din “job” nu le pot trece pe lista. In schimb, petrec timp pe Facebook doar atat cat este nevoie, nu pierd vremea aiurea in pat, la telefon, lenevind etc. Stau concentrata pe ce am eu de facut si eficientizez lucrurile cat mai mult. Incerc pe cat posibil sa leg task-urile intre ele ( fie sunt in aceeasi zona, fie in timp ce esti intr-un loc, mai poti rezolva prin telefon altceva, etc).

 

Cam astea ar fi sfaturile mele in mare pentru a avea mai mult timp. Desigur ele vin la pachet cu odihna si mancare sanatoasa, ca altfel nu pot functiona.

 

Regula de aur este foarte simpla: Cu cat amani mai mult, cu atat devine mai aglomerat si mai greu de realizat!

Love,

Laura