Sunt o mare bautoare de cafea. Nu beau niciodata de nevoie, ci de placere. Ador mirosul, gustul. Si cred ca in loc sa beau sucuri acidulate, mai bine cafea.

De la articolul despre planul pe care mi-l facusem cand am plecat in Turcia legat de cafeaua mea de dimineata, am fost inspirata sa va povestesc asa in mare despre cum a evoluat facutul cafelei in bucataria mea.

Daca nu ati observat deja din vloguri, nu mai locuiesc cu parintii mei. M-am mutat. Acasa la ai mei aveam o cafetiera si in fiecare dimineata cand ma trezeam, gaseam cafeaua facuta. Vis. Ei bine de cand m-am mutat, facutul cafelei imi revine mie. Eu ma ocup singura de cafeaua mea.

Prima cafea “plecata de acasa” a fost facuta intr-o cratita, pentru ca nici macar nu aveam un ibric! Apoi l-am cumparat pe acesta galben. Mi-a placut tare mult cand l-am vazut. Este colorat si mi se pare ca se potriveste de minune in bucataria turcoaz, iar un alt motiv pentru care imi place este faptul ca arata foarte “old school”.

Asadar, rutina mea de cafea a devenit cu totul old school, eu trecand la a-mi face cafea la ibric, pe care o strecuram ca sa nu am zat in cana.

Apoi a urmat Moka Pot-ul. Atunci cand l-am primit m-am simtit super fancy! Moka Pot-ul face practic expresso, al meu fiind chiar pentru 3-4 cafele. O data cu el, din nou am schimbat rutina, si am inceput sa beau cafeaua cu foarte mult lapte, un fel de latte. Am facut schimbarea asta pentru ca mi se pare ca este putin cam tare cafeaua facuta in Moka Pot. Aceasta este si rutina mea actuala de cafea, doar ca am imbunatatit reteta.

Ei bine, urmatorul pas in rutina mea de dimineata ar fi clar sa imi achizitionez o cafetiera. Imi doresc foarte mult una deoarece cafeaua este mult mai simplu de preparat si cumva, pentru un bautor de cafea sa ai un dispozitiv super fancy cu care sa iti prepari cafeaua este foarte placut! Nu m-am hotarat inca exact ce cafetiera vreau sa cumpar, am gasit pe internet foarte multe modele, dar pana la a ma hotari la un model, in primul rand trebuie sa reusesc sa conving omul din casa sa o inghesuim in bucatarie :)) (Nu bea cafea, nu intelege necesitatea!).

Sper din suflet ca vi s-a parut interesanta povestioara mea despre evolutia cafelei in bucataria mea. Daca va intereseaza sa va povestesc despre reteta mea de cafea, sa-mi spuneti si am sa fac o postare!

Your Internet Best Friend