Joia trecuta am fost sa vad Pete’s Dragon la Afi Palace Cotroceni. Un film pentru copii, dublat in limba romana. Speram din tot sufletul sa fie amuzant si sa nu ma plictisesc!

In poveste este vorba despre un baietel care isi pierde parintii intr-un accident de masina. Acesta pleaca in padure, unde este gasit de un dragon. Pete si dragonul isi petrec 6 ani impreuna in padure, devenind cei mai buni prieteni. Intr-o zi, Pete este descoperit de localnici si este luat in oras pentru a intelege ce s-a intamplat cu el. Elliot, dragonul, cand observa ca Pete a disparut, parcurge zeci de kilometrii pentru a-l gasi. Intr-un final il gaseste in casa celor care l-au luat. Il vede la geam, inconjurat de oameni, citind o poveste. Il vede fericit. Elliot desigur ca sufera, dar se retrage inapoi in padure. Povestea decurge mai departe destul de tipic, punctul culminant in care oamenii il vaneaza pe dragon, este ajutat sa scape, iar la sfarsit toti sunt fericiti.

Momentul care pe mine m-a impresionat cel mai mult a fost cel in care dragonul l-a cautat ca un disperat pe Pete si l-a gasit in alta casa, cu alti oameni si parea ca uitase de el. Pete defapt vorbise cu familia respectiva ca a doua zi sa se duca in padure sa il gaseasca pe Elliot. Mi-au dat lacrimile gandindu-ma imediat la cateii mei. Incercam sa ma gandesc ce ar simti ei daca as pleca de acasa, fara ei. Efectiv mi s-a rupt sufletul in acel moment si mi-am promis ca oriunde ma duc, ei vor veni cu mine.

Mi s-a parut foarte interesant cum am fost atinsa de un film pentru copii. M-am dus acolo sa ma “distrez” si am plecat invatand ceva valoros si aducandu-mi aminte cat de importanti sunt cei care ne sunt alaturi si ca niciodata nu trebuie sa uitam de ei. Fie un caine, o pisica sau un om.

Inca o dovada ca oricand si oriunde inveti ceva nou. Sau macar iti este adusa aminte o lectie poate uitata.

Your Internet Best Friend