Astazi m-am gandit sa impart cu voi cele 7 motive pentru care este foarte bine sa purtam ochelari de soare.

1. Prevenirea problemelor legate de soare

Ochii nostri sunt foarte sensibili, desi uneori tindem sa uitam asta. Expunerea prelungita la soare poate cauza multe probleme si afectiuni.

Cancerul de piele se poate dezvolta in jurul ochilor, chiar si pe pleoapa. Chiar 10% din cancerul de piele deobicei se afla in jurul ochilor.

Glaucoma si cataracta. Cataracta reprezinta practic parti incetosate pe lentila oculara (cristalinul). Expunerea prelungita la soare de asemenea favorizeaza dezvoltarea glaucomei, o alta afectiune periculoasa pentru ochi.

2. Protejarea

Purtand ochelari de poti proteja de diverse elemente care te-ar putea deranja. Zapada, vant sau nisip. Acestea sunt foarte incomode pentru ochi si uneori chiar periculoase. De exemplu, zapada reflecta aproximativ 80% din razele UV ale soarelui si aceasta poate reflecta o raza mai puternica care iti poate arde corneea. Nisipul este periculor si dureros daca intra in ochi. De asemenea, vantul iti usuca globul ocular.

3. Ajuta la vindecare

Daca de exemplu ai facut o operatie sau ai avut probleme cu ochii, ochelarii pot ajuta la vindecarea mai rapida, deoarece protejeaza ochiul atat de raze UV cat si de elemente ce pot intra in ochi (exact cum am mentionat si mai sus).

4. Te vei bucura de imprejurimi

De cate ori nu s-a intamplat sa nu poti sa te bucuri cum trebuie de un peisaj pt ca soarele iti intra in ochi. Sau lumina de afara era atat de puternica ca nu puteai distinge cum trebuie ce este in jurul tau. O lentila de ochelar polarizata te va ajuta sa te bucuri de culorile naturii mult mai bine.

5. Fara migrene

Se spune ca ar fi o legatura intre durerile de cap si expunerea indelungata a ochilor la soare. Purtarea ochelarilor poate diminua migrenele si durerile de cap de pe timpul zilei. Nu pot sa zic ca am observat neaparat sau ca stiu, dar cred ca persoanele care au frecvent migrene pot incerca acest “truc”.

6. Condusul este mai sigur

Acest lucru l-am experimentat si eu de nenumarate ori. Atunci cand conduc si soarele bate fix din fata mea, este imposibil sa vad ceva. Ei bine, in acel moment lucrurile devin foarte periculoare pentru ca este foarte usor sa nu observ o masina, un pieton si doamne fereste sa patesc ceva. Asa ca simpla purtare a ochelarilor va poate veri de probleme!

7. Sunt stylish!

Aici cred ca e partea cea mai fun! Da, ochelarii sunt super stylish si pot intotdeauna sa completeze o tinuta. Iar ca mic sfat, in poze, cand aveti soare puternic, daca purtati ochelari veti avea si o atitudine mai buna, plus ca nu se va observa ca va incruntati.

 

Sper ca am reusit sa va conving sa purtati o pereche de ochelari de soare. Mi se pare foarte important sa aveti mare grija de unde ii cumparati si sa alegeti o pereche cu o lentila buna, polarizata si de calitate.

De asemenea, toate aceste sfaturi se aplica si pentru barbati, si eu trebuie sa iti protejeze ochii si sanatatea. Asa ca fetelor, luati-le si lor o pereche de ochelari buni!

 

Your Internet Best Friend