[drop_cap_large]I[/drop_cap_large]n ziua de astazi este acceptat sa porti un ceas la mana in aproximativ orice sitiuatie. Insa, ca orice dress code, exista o anumita eticheta ce trebuie respectata.

Astazi va vorbesc despre purtarea corecta a unui ceas de mana.

1. Alege masura potrivita

Este foarte important atunci cand ne alegem un ceas, sa alegem masura potrivita pentru mana noastra. Daca ceasul este prea larg, acesta va cadea peste incheietura. Daca este prea strans, va fi foarte inconfortabil. Daca ceasul pe care vreti sa-l cumparati are nevoie de ajustari, fie cei din magazin, fie ceasornicarii, va pot ajuta.

260110a4bf00228819f19a7c3746985f 260110a4bf00228819f19a7c3746985f

2. Alege unde sa-l porti

De cand eram mica am tot auzit ca ceasul se poarta pe mana stanga. Da aceasta regula exista. Motivele sunt practice. Ceasurile sunt fabricate pentru a fi purtate pe mana stanga, deoarece majoritatea populatiei este dreptace. Butoanele sunt amplasate pe partea dreapta, pentru un acces mai usor. La fel, daca scrii cu mana dreapta, iti va fi mai usor sa o faci fara un ceas la mana, care sa te incomodeze. Dar dincolo de aceasta regula, care are o baza practica, tu poti purta ceasul pe orice mana.

item_XL_7792929_8409794 item_XL_7792929_8409794

3. Ceasul de zi cu zi

Regulile clasice se aplica unui ceas pe care ai vrea sa il porti zilnic – cu cat mai simplu, cu atat mai mult se va potrivi aproape oricarei tinute. Un ceas cu un cadran argintiu si bratara din piele neagra este versatil. La fel de bine se potriveste si un ceas cu bratara metalica, simpla si argintie.

accurist-ladies-london-watch-8044 accurist-ladies-london-watch-8044

4. Ceasul de ocazie

La o ocazie speciala, femeile isi vor asortata ceasul cu bratara sau lantul, iar barbatii cu acul de cravata si butonii. Ceasurile din metale pretioase cu un design elegant si special sunt intotdeauna o alegere buna.

MQ-24-1ELDF_LRG MQ-24-1ELDF_LRG

5. Ceasul sport

In acest caz, te poti juca cu aspectul ceasului si functionalitatea lui. Aceste ceasuri sunt create pentru a rezista unor presiuni mari si socuri puternice. De la ceasuri mari si impunatoare, la ceasuri cu bratara de cauciuc, orice este permis.

lb1493p_b lb1493p_b

6. Ceasul ca bijuterie

Pentru evenimente sofisticate, ceasul poate avea un design special, cu insertii de cristale. Daca mai purtati si alte bijuterii, este bine sa le purtati pe maini searate, pentru a nu incarca look-ul prea tare. Ceasurile semnate de designeri sau cele vintage arata foarte bine cu o tinuta asortata corespunzator.

Sper ca aceste sfaturi v-au lamurit in legatura cu regulile despre purtarea ceasurilor in ziua de azi si ca va este de ajutor.

Love,

Laura